Et hav af aktiviteter...

Langturssejlads handler om MEGET mere end sejlads.

Det handler om at rejse og være ”hjemme” på samme tid. Lige akkurat dette er en båd perfekt til. Du har nemlig dit hjem og et stykke Danmark med rundt i verden. Havene er dejligt forbundet med hinanden og uden fysiske grænsebomme.

Der masser af aktiviteter at tage fat på, for dem som er mere interesseret i fx kultur, mad, sport, fest, farver og fritid, end selve sejladsen.


Selve sejladsen...

Transport når det ikke fås bedre.

Hvis du elsker naturen og havet, vil du også elske at rejse bæredygtig for sejl og via søvejen på havet - her er kan sjælen følge med på rejser, ligesom når man går eller cykler - modsat flyrejser, hvor du kan rejse i årstiderne, fra vinter til sommer på få timer...

Vi har ikke som ambition at sejle kapsejlads og hurtigt, så det bare at læne sig tilbage og nyder sejladsen til fulde.

Skulle der imidlertid dukke en anden båd op, som skal til samme havn, gør vi os sikkert umage for at komme først - fordi vi simpelthen ikke kan lade være at lege med...

Så har du ikke sejlet før, kan du tage med og lære at sejle, som en aktivitet.

Der er også chancer for at prøve sekstanten, navigere og blive bedre til dine ”knob og stik”. Hvor meget sejladsen skal fylde, afhænger af dem, der er med ombord og sæsonen.


Badning og strandliv...

Daglige rutiner så at sige. Man står op springer i vandet, svømmer nogle runder om båden og så er dagen i gang.

Ligeledes er en aften dukkert ikke at foragte.

Derudover er det jo utroligt let at tage på stranden, det er bare at svømme ind til land, så er du ofte på stranden – øde, nudist eller tæt pakket med mennesker


Dykning...

Vi elsker at dykke. Overalt er der mulighed for at komme ud at dykke.

Snorkling er dagligt, ligesom badningen. Fridykning med harpun er der også rig mulighed for og en glimrende anledning til at fange middagsmaden.

Ved ”Deep dive” dykning er vores erfaring, at vi får mest ud af det, sammen med en lokal Dive master.

En lystbåd bliver alligevel aldrig et rigtigt dykkerskib og udstyr som kompressor, flasker, veste osv, både koster, fylder meget og skal holdes vedlige…

Sikkerhed og lokalt kendskab er også vigtigt, hvis du skal falde bagover og dumpe ret ned på et vrag eller det perfekte haj spot.

Vi har nogle våddragter, lidt bly, svømmefødder og masker og det kan man også låne af.

Kajak, kano, boards, jolle og dinghy…

North Albatros har en dybgang på 2 meter, så hver gang vi ligger til ankers og skal i land, kræver det et andet og mindre fartøj, som vi har med ombord.

Præcis hvilke fartøjer vil afhænge af togtet, men altid som minimum en god gummibåd med påhængsmotor. Disse fartøjer kan også bruges til en masse sjove ekspeditioner, fx op af en flod, hvor vi ikke kan sejle med båden.

Vi har før huset gaster som havde kajakker med

Fiskeriet...

Fisk på krogen er lykke og når vi sejler, har vi linen ude.

Vi har et par fiskestænger og forskelligt grej ombord, men du må gerne tage dit eget med.

Derudover er der muligheder for at sætte et garn, plukke østers, samle muslinger eller sætte tegn. Vi kan så håbe på store krabber eller en hummer.

Bedre råvarer kan man ikke forestille sig…


Mad og Ø-økologi…

Når fiskeriet og råvarer nævnes, så må man aldrig glemme, at ”kabyssen er skibets krumtap” og når alt kommer til alt, så er maden det vi lever af…

En stor del af aktiviteterne er også at holde kabyssen kørende. Der skal handles på det lokale marked, eller vi skal finde/fange maden selv og ”nak og æd” er en udmærket og yndet aktivitet.

Et ”øko-stempel” på et supermarkedsprodukt er stadig et industri produkt, hvorimod fx polynesiske svin, køer og høns løber frit omkring på øen, til den dag de fanges, ligesom fiskene i havet og skaldyrene på bunden.

Ligeledes er der et hav af vilde frugter og masser af lokal dyrket grønt, der ikke er transporteret den halve klode rundt, i en ”økologisk mærket” kølecontainer…


Aktiv fritid…

TV, PC, sociale medier og lignede, er begrænset i forhold til en dansk hverdag for mange.

Dels fordi vi ikke har 220V i stikkontaktet og dels fordi hele dette projekt handler om at opleve verden "live" og ikke verden gennem en skærm.

Derfor er det næsten en fast procedure, at når der ankres op, så skal vi en tur i land, tjekke den lokale købmand (hvis en sådanne findes) og vandre op på det højeste punkt, så vi kan se ud over havet og North Albatros til ankers.

Lange vandreture er derfor uundgåelige, da det ikke er unormalt ude på øerne, at der ikke er veje til biler, men kun stier til den nærmeste landsby – så masser af ø-vandringer på øde øer.

Er det en fastlandsby, vi har ankret ved, kan man fx tage en bus ind i landet og måske ligefrem overnatte nogle dage oppe i bjergene. Så kan man få lidt bjergluft og fast grund under fødderne og evt. stå på igen i en anden by, længere nede af ruten.


Byliv fest og farver...

Selvom vi holder af øde øer og natur i særklasse, så er byliv og mennesker, også en del af at sejle ud i verden.

Det galt syd Europa om sommeren og Caribien om vinteren - Der er alle steder et rigt udbud af festivitas og koncerter, foruden alt det som bare sker af sig selv, på den lokale bystrand, café eller bytorv – pludselig danser man i gaderne og det kom ud af ”ingenting”…


Regnbuer og solnedgange…

En af de største fornøjelser ved langturssejladsen, er at man udvider horisonten, også i den fysiske verden.

Samler man på skønne billeder på nethinden, vil du opleve, at det ene fine maleriske scenarie af en sol op- eller nedgang afløserden anden...


Guld på kontoen handler om at have set flest mulige flotte solnedgange og solopgange...


"En Sundowner"...

Selvom vi har en intention om at være sunde, så snyder vi ikke os selv for en ”Sundowner”, når solen går ned og vi ligger et smuk sted.

Det er også et godt tidspunkt, at få ordnet verdenssituationen.

Så at tale, grine og høre musik med skibskammeraterne, er selvsagt også blandt aktiviteterne ombord – hvis du ellers ikke er for træt af den friske luft, gerne vil læse en bog, eller bare sove igennem uden ur – for det er der også plads til…